Humr Mac'n'Cheese sypaný křupavými lupínky Savoursmiths
Ingredience:
- vařený humr, 1 kus cca 800 g
- plnotučné mléko
- bobkový list
- černý pepř 1 lžička
- máslo 35 g
- hladká mouka 2 lžíce
- strouhaný parmazán 100 g
- strouhaný Gruyére 100g
- amori, nebo jiné podobné těstoviny
- pažitka, máta peprná
Zálivka MAC 'N' CHEESE
- drcené chipsy Savoursmiths
- jemně strouhaný parmazán 50 g
- ½ lžičky kajenského pepře
Postup:
- Humrovi odlomte klepeta, poklepejte je válečkem, abyste rozlomili skořápku a vyberte z nich maso. Tělo humra rozkrojte na polovinu, sundejte skořápku a veškeré maso nakrájejte na velké kousky.
- Skořápky z humra dejte do pánve s mlékem, bobkovým listem a pepřem a přiveďte je do varu. Poté nechte vychladnou a sceďte.
- Na samostatné pánvi rozpustíme máslo a restujeme mouku, dokud nezhnědne. Pomalu přidávejte scezené mléko a za stálého míchání vařte, dokud nebudete mít hladkou omáčku. Přidejte sýry a několik minut povařte.
- Uvařte těstoviny. Po scezení je promíchejte se sýrovou omáčkou, ochuťte pažitkou a přidejte humří maso. Vše přesypte do zapékací mísy.
- Předehřejte troubu na vrchní pečení na středně vysokou teplotu. V misce smíchejte drcené brambůrky, parmazán a kajenský pepř a směsí rovnoměrně posypte těstoviny. Zapečte cca 5 minut do zlatohněda.
Zpět na recepty