Humr Mac'n'Cheese sypaný křupavými lupínky Savoursmiths

Ingredience:

  • vařený humr, 1 kus cca 800 g
  • plnotučné mléko
  • bobkový list
  • černý pepř 1 lžička
  • máslo 35 g
  • hladká mouka 2 lžíce
  • strouhaný parmazán 100 g
  • strouhaný Gruyére 100g
  • amori, nebo jiné podobné těstoviny
  • pažitka, máta peprná

Zálivka MAC 'N' CHEESE

  • drcené chipsy Savoursmiths
  • jemně strouhaný parmazán 50 g
  • ½ lžičky kajenského pepře

Postup:

  1. Humrovi odlomte klepeta, poklepejte je válečkem, abyste rozlomili skořápku a vyberte z nich maso. Tělo humra rozkrojte na polovinu, sundejte skořápku a veškeré maso nakrájejte na velké kousky.
  2. Skořápky z humra dejte do pánve s mlékem, bobkovým listem a pepřem a přiveďte je do varu. Poté nechte vychladnou a sceďte.
  3. Na samostatné pánvi rozpustíme máslo a restujeme mouku, dokud nezhnědne. Pomalu přidávejte scezené mléko a za stálého míchání vařte, dokud nebudete mít hladkou omáčku. Přidejte sýry a několik minut povařte.
  4. Uvařte těstoviny. Po scezení je promíchejte se sýrovou omáčkou, ochuťte pažitkou a přidejte humří maso. Vše přesypte do zapékací mísy.
  5. Předehřejte troubu na vrchní pečení na středně vysokou teplotu. V misce smíchejte drcené brambůrky, parmazán a kajenský pepř a směsí rovnoměrně posypte těstoviny. Zapečte cca 5 minut do zlatohněda.
Zpět na recepty

Kontaktujte nás


* Povinné položky