The Perfect Steak & Desert Salt and Vinegar Chips
Ingredience:
- ribeye steak s kostí 500 g
- rostlinný olej – polévková lžíce
- vločková mořská sůl – polévková lžíce
- máslo
- tymián
- drcený česnek
- Savoursmiths Desert Salt & Vinegar bramborové lupínky
Postup:
- Dvě hodiny před vařením vyndejte steak z chladničky, aby měl pokojovou teplotu a pečlivě ho zakryjte. Na přibližně hodinu naložte steak do oleje a z obou stran lehce posypejte vločkami mořské soli.
- Rozpalte pánev s tlustým dnem na prudkém ohni. Uchopte steak do kleští a opečte tučnou hranu několik minut, dokud nezačne křupat. Poté steak položte na jednu ze stran a smažte 2,5 minuty. Následně steak otočte a smažte další 2,5 minuty. Dále přidejte do pánve máslo, tymián a česnek, steak otočte a nechte smažit jednu minutu. Pravidelně ho polívejte máslem. Na závěr steak otočte a smažte, za stálého polívání máslem, poslední minutu.
- Pokud máte digitální teploměr tak teplota steaku v nejsilnější části by měla mít 50°C
- Steak položte na talíř, zalijte šťávou z pánve, volně ho překryjte fólii a nechtě ho 5-10 minut odpočinout.
- Nakrájejte na tenké plátky a podávejte s Savoursmiths Desert Salt & Vinegar bramborové lupínky.
Zpět na recepty