The Perfect Steak & Desert Salt and Vinegar Chips

Ingredience:

  • ribeye steak s kostí 500 g
  • rostlinný olej – polévková lžíce
  • vločková mořská sůl – polévková lžíce
  • máslo
  • tymián
  • drcený česnek
  • Savoursmiths Desert Salt & Vinegar bramborové lupínky

Postup:

  1. Dvě hodiny před vařením vyndejte steak z chladničky, aby měl pokojovou teplotu a pečlivě ho zakryjte. Na přibližně hodinu naložte steak do oleje a z obou stran lehce posypejte vločkami mořské soli.
  2. Rozpalte pánev s tlustým dnem na prudkém ohni. Uchopte steak do kleští a opečte tučnou hranu několik minut, dokud nezačne křupat. Poté steak položte na jednu ze stran a smažte 2,5 minuty. Následně steak otočte a smažte další 2,5 minuty. Dále přidejte do pánve máslo, tymián a česnek, steak otočte a nechte smažit jednu minutu. Pravidelně ho polívejte máslem. Na závěr steak otočte a smažte, za stálého polívání máslem, poslední minutu.
  3. Pokud máte digitální teploměr tak teplota steaku v nejsilnější části by měla mít 50°C
  4. Steak položte na talíř, zalijte šťávou z pánve, volně ho překryjte fólii a nechtě ho 5-10 minut odpočinout.
  5. Nakrájejte na tenké plátky a podávejte s Savoursmiths Desert Salt & Vinegar bramborové lupínky.
Zpět na recepty

Kontaktujte nás


* Povinné položky